Μέγεθος Γραμματοσειράς: A A A      Χρώμα:

Η Δομή Γιάννουλης στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ομάδων Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD


ΗΜ/ΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: 17 Μαϊ 2018

Στις  18, 19 και 20 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ομάδων Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (1st International Dance Festival Disability), που διοργανώνεται από την Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες Εν Πλω».
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ και της ΕΣΑμεΑ και πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.
Πάνω από 400 άτομα από Ομάδες Χορού της Μαδρίτης, αλλά και της Αθήνας, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Γιάννουλης Λάρισας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Νεάπολης Συκεών, Ξάνθης, Πάτρας, Πολίχνης, Ρόδου, Σερρών, οι οποίες μαζί με τις αντίστοιχες Ομάδες της Καρδίτσας θα ανταμειφθούν με το ζεστό χειροκρότημα των θεατών την Παρασκευή 18 (Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου) & το Σάββατο 19 Μαΐου (Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καρδίτσας), ημέρες των παραστάσεων με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ (ώρα έναρξης παραστάσεως 5.30μ.μ.).
Στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην αναπηρία και η μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της ενεργητικής συμμετοχής.
Οι «Συν-Ωδή-Πόροι», ομάδα χορού της Δομής Γιάννουλης του Παραρτήματος Α.μεΑ. Λάρισας «Ο Αριστεύς» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχουν ετοιμάσει με πολύ κέφι το δικό τους πρόγραμμα, ελπίζοντας να συγκινήσουν τις αισθήσεις των θεατών και  να αποσπάσουν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
 Η μεικτή ομάδα αποτελείται από τους εκπαιδευόμενους: Αγγέλα Βασδέκη, Μαρία Ζαφειροπούλου, Ζωή Λιάκουρα, Θοδωρής Αμαρλαριώτης, Αντώνης Ρουμελιώτης, Νεκτάριος Φακίρης και  από τις: Ελεωνόρα Κόκκινου - Κοινωνική Λειτουργό, Βασιλική Ριζούλη - Ψυχολόγο, Ισμήνη Καρακώστα και Έλλη Χατζηαντωνίου - Επιμελήτριες/Εκπαιδεύτριες.
Οι «Χοροί του Κόσμου» αποτελούν το θέμα από το οποίο εμπνεύστηκαν, εργάστηκαν και θα παρουσιάσουν με τη μουσική τους χορογραφία - η ομάδα των «Συν-Ωδή-Πόρων». Θα ταξιδέψουν τους θεατές σε παραδοσιακούς χορούς της Σουηδίας, της Αφρικής και της Κάτω Ιταλίας με χαρακτηριστικές και αναγνωρίσιμες μουσικές μελωδίες.
Οι «Συν-Ωδή-Πόροι», θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου την Παρασκευή 18 Μαΐου - το απόγευμα μετά τις 17:30.
Η παράσταση, την οποία αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσει κανείς από κοντά προκειμένου να βιώσει τα έντονα μηνύματα που στέλνουν ενωμένοι όλοι οι συμμετέχοντες για τη δύναμη της ψυχής, θα μεταδοθεί και ζωντανά (live streaming) στο www.dryadesenplo.gr.
 


Τελευταίες Ανακοινώσεις

Διαβάστε Περισσότερα